Kunst doorDrongen: Schoolhoeve De Campagne doet mee!

(klik op de titel van het nieuwsbericht om verder te lezen)

Op 8 en 9 september 2018 gaat het tweejaarlijkse kunstproject 'Kunst doorDrongen' opnieuw door. Dit is een organisatie van de Dekenij Verenigd Drongen, in samenwerking met vzw Oude Abdij. Deze editie spitst zich toe op het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook Schoolhoeve De Campagne neemt deel!

Samen met de Drongense scholen, Sint-Paulus, de Vuurtoren en de Mijlpaal en Klaverdries, maakten we vilten klaprozen (of poppies). De boerinnen zorgden voor een workshop en een video. Zo kon elke school aan de slag en werd er gedurende het vorige schooljaar heel wat afgevilt in Drongen!

Op de boerderij gingen we ook met enkele Gentse scholen aan de slag. Elke klas die op de boerderij de activiteit 'Wolproject' volgde, maakte in de namiddag ook een klaproos. Dit zijn de deelnemende scholen: De Brugschool Mariakerke, Sint-Lievens-Kolegem, de Piramide, De Mandala en de Boomgaard.

Alle klaprozen zullen te zien zijn aan de Oude Abdij en in de abdijtuin.
De leerlingen van de Vuurtoren en Klaverdries zorgden voor nòg een extra: zij maakten elfjes (een dichtvorm) die te horen zullen zijn in klankfragmenten. Er zal ook een boom zijn waar mensen hun (vredes)wensen kunnen inhangen.

Wanneer? Zaterdag 8/09 van 14u tot 18u en zondag van 10u tot 18u
Waar? Oude Abij van Drongen en tuin, Drongenplein 26

© Stad Gent 2020
Schoolhoeve De Campagne
Gijzelstraat 14, 9031 Drongen (Gent)
tel. (032) 09 323 51 21, e-mail schoolhoeve@gent.be